Fortsätta?




Nu har jag provat men det blir för mycket att ha två bloggar!

Jag "flyttar" över denna blogg till min babyblogg där jag kommer att blogga om Alva, hemmet, pyssel mm.

Om det är så att du vill fortsätta följa min blogg kan du maila mig, min mail adress är [email protected] och berätta gärna lite om dig själv.







God Jul





Jag tänkte bara passa på att önska er alla en riktigt

GOD JUL!











Sista minuten




Har du handlat alla julklappar? Om inte så kommer här några tips på sista minuten klappar!




En upplevelse brukar vara väldigt uppskattat både för barn & vuxna. När det gäller barn kan man tex bjuda på en heldag på badhuset med lunch/fika, bowla och äta varma chips, gå och se en hockeymatch och äta hamburgare/korv i pausen, besök ett lekland och ät lunch/fika där, en dag ute i pulbacken med korvgrillning mm.

En vuxen kan man bjuda på ett restaurangbesök, teater, bowling, hockey/fotboll, weekend mm.

Skriv upplevelsen du vill ge bort på ett fint kort och slå in. Och det bästa med denna klapp är att man måste inte ut på stan och trängas med alla andra som "bara" ska köpa dom sista julklapparna ;)










Bild:www.kostdoktorn.se 





För miljön & plånboken




Tradera och Blocket är verkligen guld värt! Jag har handlat så mycket fint och superbilligt från dom sidorna. Även sålt prylar.

Igår ropade jag in 6 st nya ritmallar (Tupperware) för 31 spänn. Inte för att Alva är så stor men jag kan nog själv ha endel nytta av dom när jag gör tavlor, det gäller ju att passa på när man nästan får dom gratis!



 

JULKLAPPSTIPS! ~ 6 ritmallar från Tupperware ~


Bild:www.tradera.se






Sovrummet




Sovrummets tur idag! Här kommer det att ske förändringar inom en kort tid, men först måste jag till Ikea och det är inte bara tvärgjort för vi har 25 mil enkelväg!!! Så man far inte bara dit för värmeljus ;)

Sålde nyss tavlan vi hade ovanför sängen så tygtavlan som sitter där är bara något tillfälligt så hela väggen slipper vara tom.

När vi har gjort om så kommer jag givetvis visa er det.





Byrån köpte jag för 300:- och målade om och bytte handtag på. Det bästa med äldre möbler är att man kan lasta hur mycket som helst i dom utan att botten börjar svikta.






En gammal drickesback efter min mormor & morfar. Jag använder den som tidningslåda.





Alvas lilla hörna.






Bilder:Privat







Julgodis a´la Ida




Tänkte bjuda på några enkla recept på julgodis som jag gjorde igår kväll.


Snöbollar:

2,5 dl kokos
200 g vit choklad
1 msk citron

Smält chokladen på svag värme i en kastrull och rör om under tiden. Blanda i kokosen och citronsaften. Rör om. Låt svalna lite innan du rulla smeten till bollar som du rullar i kokos.


Chokladkrisp:

200 g mörk choklad
Marsmallows
Cornflakes
Rispuffar

Smält chokladen på svag värme i en kastrull och rör om under tiden. Varva marsmallows, cornflakes (krossa dom i handen innan du blandar i dom och rispuffar tills chokladen börjar vara mättad. Ca 2 dl av varje. Klicka sedan ut smeten på ett bakplåtspapper som du plattar till. Skär i bitar då chokladen har stelnat.

Marianne bollar:

200 g mörk choklad
100 g mascarpone
4 msk florsocker

Smält chokladen över vattebad. Vänta tills den har svalnat lite. Blanda i mascarpone och florsocker och rör till en slät smet. Låt stå i kylen 1 ½ - 2 timmar. Krossa Mariannekarameller. Gör bollar av smeten som du rullar i Mariannekrossen.






Mina favoriter av dessa är snöbollarna & chokladkrisp.





Bild:Privat








Hallen




Idag blir det lite bilder ifrån hallen. Det mesta går i ek och kommer från Ikea. Hallen är lång, ca 7 meter men lite svår att möblera pga alla dörröppningar men det funkar för den är inte supersmal.

Det är vädligt skönt att rymma vagnen utan problem, pga att jag inte så gärna vill ha den i cykelförrådet pga stöldrisken och det blir även mycket krångligare när man ska ut.







 Sko & hatthylla kommer ifrån Ikea. Även korgarna.





Skoskåpet kommer även det från Ikea. Jag förvarar även vantar & mössor i det.








Min favroritbyrå! Min morfar fick den av sin pappa då han var liten, handgjord.






Bilder:Privat




Tidsbrist




Jag hade tänkt att visa ytterligare ett rum idag men tyvärr blir det först imorgon pga att det har varit fullt upp idag pga av att familjen är sjuk så jag har inte hunnit fota, men imorgon ;)!

Idag har jag handlat en massa godsaker till mitt julgodis som jag har tänkt att göra imorgon. Såklart ska ni få en återblick av mitt pysslande i köket.






Köket



Idag står köket på tur! Köket är gammalt men med lite nya knoppar och kakel är det helt ok! Hade det varit våran egen lgh så hade vi nog gjort om en hel del!







När vi flyttade in var det stooora furuknoppar vilket byttes ut väldigt fort. Vi fick omkaklat i våras och sedan har jag även satt upp spots istället för lysrör!





Perfekt att ha kakel ända upp pga att då slipper man en flottig och prickig tapet!





Gillar burkar...smidigt att ha nära till hands då man ofta bakar.





Matplatsen.






Bilder:Privat








Barnrummet



Tänkte starta med att visa barnrummet, nämligen Alvas rum. Eftersom hon är så liten än så sover hon inne i vårat sovrum så vissa saker får vänta med att komma på plats tills hon börjar sova i sitt rum.

Vi tapetserade om just innan hon föddes. Vita tapeter och en grön fondvägg som kommer ifrån Sandbergs.




Leksakshörna. Hyllan Ikea, tavellisten Indiska. Ni ser en skymt av den gröna fondväggen....





När hon blir större kommer detta bli en filmhörna...





Tygtavlan har jag gjort och tyget kommer från Åhlens. Skötbordet är prisvärt 599:- och kommer från Coop även plastbackarna. Den gröna "baljan" kommer ifrån Jysk.





Bilder:Privat







Rundvandring




För några dagar sedan så skrev jag ett inlägg angående kabelvindor. Om det är så att jag får itag på två stycken så ska ni få följa mig när jag renoverar dom till sängbord, kan bli riktigt fint! Hoppas på dig Anniken ;)!

Tänkte att ni ska få följa med på rundvandring hemma hos mig, jag tar ett rum per dag tänkte jag! Då får ni en liten inblick i hur jag lever och kanske också hur jag är som person, tycker hemmet säger väldigt mycket!

Startar imorgon!










En uppsjö



Det finns så många roliga webbutiker. Ikväll hittade jag en som absolut hamnar bland mina tio i topp!

www.russinnet.se

Dom säljer allt från leksaker till porslin!  Detta kommer att hamna i min inkorg till Alvas rum, men det blir först efter Jul.





                      



Bilder: www.russinnet.se




Istället för Julgran




Jag är uppvuxen med en riktigt gran, dvs en "levande"! Om man nu kan säga så!? Hur som helst, jag är väldigt emot plastgranar, jag vill känna doften! Det är väl ok om man är allergisk....man jag tror att en plastgran kommer aldrig att komma in hos mig men man ska väl aldrig säga aldrig...

Vi har det lite trångt i vardagsrummet så det blir tyvärr ingen gran i år men jag plockade in lite granris och satte i en kruka bara för att få känna den härliga doften av gran så nu luktar det Jul, härligt!

Vad föredrar ni för gran?






Bild:Privat



Rim



Brukar ni rimma på era paket? Isåfall om ni har kört fast kan jag tipsa er om att gå in på www.blocket.se efter att ni har valt län så finns det till höger en tomte som hjälper till att rimma! Smidigt om man inte är superduktig på att rimma...



MP3
"Med denna i ditt öra kan du ljuva toner höra. Klassiskt, rock eller pop, gör din egen tio-i-topp!"
 


Choklad
"Är du inte mätt efter julbordets rätter? I så fall, här kommer kakao, socker och dåliga fetter!"


Rim: www.blocket.se







Panduro



Om du gillar att pyssla kolla då in Panduros hemsida www.pandurohobby.se där kan man få en massa inspiration
till nya pyssel!

Jag beställde hem katlogen som är gratis så nu ska jag kika lite i den för att se vad jag ska beställa.






Bild: www.pandurohobby.se






Nougat kakor



Här kommer ett väldigt gott och enkelt recept på nougat kakor.

1 l havregryn
300 g margarin
1 msk sirap
2 ½ dl strösocker
1 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
200-250 nougat

Smält margarinet. Blanda alla ingredienser förutom nougaten. Grädda i en lånpanna i ca 10 minuter. Jag tog en lite mindre lånpanna då blir kakan lite tjockare men det är ju en smaksak.

Hyvla 200-250 nougat över kakan direkt den kommer ur ugnen. Skär i bitar när chokladen har stelnat.






Bild:Privat







Efterlysning



Vet någon vars man kan få itag på kabelvindor i trä (mellanstora)?

Tacksamma för alla tips!








Julklappsidé



Detta med julklappar kan verkligen vara knepigt, speciellt till dom äldre tycker jag, för dom har verkligen allt och lite till!

Ett smart litet tips är att baka kakor, skorpor och lägga i en fin burk och sedan göra en lite "korg" med en massa go´saker i. Tex te, kaffe, kakor, skorpor, godis, servetter, marmelad, godis mm.

Går ju även göra med tex hudvårdsprodukter i, endast fantasin begränsar!



image86


Bild:Privat





Julkudde



Idag fick denna otroligt söta kudde följa med mig hem och pryda min soffa! Blev genast lite mer julstämning i vardagsrummet tack vare texten "God Jul". Kostar 99:- på Åhlens, så skynda fynda!


Måste säga att kudden inte rikigt gör sig rättvis på denna bild, är mycket finare i soffan tillsammans med ett gäng andra kuddar. Ska lägga ut en bild senare där den gör sig mer rättvis!



Bild: www.ahlens.se






Kuddfodral




Jag har länge funderat på att beställa kuddar till Alvas rum till soffan. Soffan är enfärgad, mörkgrå. Men jag har lite beslutsångest när det gäller färgvalet? Vilken färg tror ni skulle passa bra? Jag själv funderar på rosa men är också lite sugen på den gröna färgen...eller grå, eller......


En skymt av soffan och rummet






Kuddarna heter Moln och finns på Sovtex för 99:- st! Länk hittar ni nedanför.



Kuddfodral MOLN BlåKuddfodral MOLN BrunKuddfodral MOLN GråKuddfodral MOLN Grön
Kuddfodral MOLN RosaKuddfodral MOLN SvartKuddfodral MOLN Orange




Bilder: www.sovtex.se



Läcker gratäng av fläskfilé



Idag lagade jag en väldigt enkel och god middag! Fläskfilé a´la tacos, så gillar ni tacosmaken tycker jag ni absolut ska prova detta recept.



500 g fläskfílé
2 msk soja
2 msk lime eller citron
1 påse taco kryddmix
1 purjolök strimlad
1 påse old el paso cheddar dip
3 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost



Blanda soya, lime (citron) och kryddmix i en plastpåse. Lägg ner flässkfilé skivorna som du har skurit i 1 cm tjocka skivor. Låt stå i kylen i 2 timmar.

Bryn köttet snabbt på hög värme så det får en yta. Lägg i form. Strö över purjolöken.

Vispa ner cheddar dip i kall grädde och låt koka upp under omrörning.

Häll såsen över köttet i formen och strö över osten. Gratinera i 20 minuter.

Servera ris eller potatis till och sallad.













Bilder:Privat








Dekoration


På byrån i hallen har jag två ljustakar som man kan dekorera i! Just nu pryds den ena av glasstenar och den andra av ljusa stenar men jag skulle vilja ha stora nötter i den ena.

Vars kan man få itag på dom? Kollade sist jag var och handlade men hittade inga! Tycker att dom flesta matvaruaffärerna borde ha det! Isåfall vilken affär har ni hittat på och vars i butiken?






Bild:Privat




Spira



När jag var på stan för några dagar sedan sprang jag på ett superfint tyg från Spira för endast 59:- metern!

Nu är dom sydda och sitter i vardagsrummet och det blev så fint! Innan tyckte jag inte det var någon vidare julstämning i vardagsrummet, men nu myser jag och är mycket nöjd!

Tänk vad lite gardiner kan göra....


















Bilder:Privat




RSS 2.0